Om Oss

Företaget startades som Apptronic AB 1984 av Jörgen Nilsson och en kollega. Inriktningen var leverans och drift tagning av kompletta automationssystem inom fastighetsbranschen. Organisationen växte fram till ca 45 anställda med allt från projektering, installation och drift tagning under samma tak. 2004 delades företaget upp i en installationsdel och en automationsdel. Jörgen Nilsson gick över som VD i Apptronic Automation AB vid delningen. Nu är kärnverksamhet leverans av apparatskåp till fastigheter och industri. Montageunderlag och ritningar tars fram på intern konstruktionsavdelning eller externa konstruktörer.

2016 går Henrik Nilsson in som delägare och 2020 som VD. Kärnverksamheten är som tidigare leverans av apparatskåp. Henrik påbörjar ett arbete med att bredda kundkretsen med inriktning mot mer serietillverkning av apparatskåp. Flertalet nya kunde knyts till bolaget genom en satsning som Henrik och Jörgen arbetat fram. En viktig ståndpunkt är den höga kvalité på leveranser som arbetats fram genom åren. Kundbeståndet är idag inom fastighetsautomation, ställverk, tillverkningsindustri & serieproduktion. Alla enheter är skräddasydda efter kundens önskemål i ental upp till ca 1000st enheter per år.

Det finns flertalet medarbetare som varit med i många år för att bibehålla den höga kvalité på leveranser. Detta gör att nyanställda får en bra grund att stå på och mycket kunskap från erfarna medarbetare i hantverket.

Apptronic Automation AB omsätter idag ca 30mkr och är 25st anställda. Sedan början på 2000-talet befinner sig verksamheten på södravägen i Kalmar. Lokalerna är bland Kalmars äldsta industrilokaler som ursprungligen användes i Kruger-eran inom tändstickstillverkning, med mycket gammal tillverkningsindustrianda i väggarna.

http://20200703_093404